Bewegingstheater  Heb je zin om vanuit dans eerder theatraal te werken?

  Of wil je ook eens theater maken zonder tekst?

  Tijdens deze reeks bewegingstheater onderzoeken we samen

  de grens tussen dans en theater.

Na een stevige opwarming gaan we aan de slag met spelelementen uit hedendaagse dans en fysiek theater, maar ook met viewpoints, mime, clownerie, .. Vanuit je lichaam bouw je scėnes op: meestal in stilte, soms met geluid, af en toe een streepje tekst. We werken aan compositie, focus, koorwerk, etc. Je lichaamsbewustzijn vergroot, je creativiteit wordt geprikkeld en je ontdekt je eigen bewegingskwaliteiten.

Je hebt geen voorkennis nodig. Een gezonde dosis nieuwsgierigheid en zin in experiment en spel zijn méér dan voldoende.

-------------------------------------------------- ------------

Gegevens: 10 lessen op dinsdagvonden van 20u tot 22u

14, 21, 28 januari, 4,11,18 februari, 3, 10, 17, 24 Maart 2020

Prijs: € 220 te storten op de rekening vzw Posthuman: BE93 5230 8094 5767 met als mededeling: bewegingstheater + je naam.

Locatie: Polariteit

               Verkortingstraat 55, 9040 Sint Amandsberg - Gent

Inschrijven kan via deze link:

https://forms.gle/foaTmTTnCrDpsSPo8

-------------------------------------------------- -----------------

DOCENT

Liesbet Hermans (Hasselt, 1981) studeerde af als meester in productontwerp aan Luca School of arts te Genk. Met haar scriptie “ de impact van menselijke lichaamstaal op ontwerp” onderzocht ze voor de eerste keer de relatie tussen een object en lichaamstaal.

Nadien volgde ze een internationale opleiding fysiek theater en mime in Madrid en masterclasses in binnen- en buitenland van oa. hedendaagse dans, gezichtspunten, butoh, clowning en de Suzuki-methode. Momenteel is ze gastdocente bewegingsexpressie aan de Hogeschool en werkt (e) als freelance docente fysiek theater voor verschillende culturele organisaties.

Een kernvraag in haar praktijk is: waar zijn we vergeten om mens te zijn. Ze is initiator / curator van mute, een kunstenfestival in stilte: een intuïtieve werkplek die een context schept voor performances zonder woorden.

 

Heb je nog vragen of wil je meer info?

Stuur dan gerust een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 


Ezine

Vul je e-mail adres in om de Polariteits ezine te ontvangen!

Nieuwsflits

Het is gratis, mileuvriendelijk en je krijgt elke maand een 'update' van Polariteits activiteiten. Eens per maand versturen we een ezine. Je aanmelden doe je door hier te klikken.

Uit het beeldarchief

show_06_genstefeesten.jpg