Iedereen kan dansen

Auteur Stefaan Van Laere schreef in opdracht van uitgeverij Davidsfonds, samen met Pol Van Assche, het boek: Iedereen kan dansen. Beide auteurs gaan op zoek naar de ziel van de dans en grasduinen in een bonte waaier van disciplines. Dit, in combinatie met persoonlijke getuigenissen van dansliefhebbers, gedichten van Stefaan Van Laere en Prachtige foto’s van de hand van Johan Martens, resulteerde in een waarlijk hebbeding van 176 blz.
Type : Hardback
Uitgever : DAVIDSFONDS NV
Verschijningsdatum: 10/04/2006
Gewicht : 785 gr.
Aantal bladzijden : 160
Druk : 1
ISBN : 9058264092
Streepjescode (EAN) : 9789058264091
Prijs: 24,95 euro

Bestel Iedereen kan dansen bij Proxis

 
Tango, spiegel van mijn Passie

Dat Pol Van Assche een boon heeft voor Tango is bekend. De organisator van de jaarlijkse 'Noche de la Pasión' en oprichter van het danscentrum Polariteit, wijdt nu zelfs een boek aan de stijlvolle Zuid-Amerikaanse dans. 'Tango, spiegel van mijn passie' kwam tot stand in samenwerking met co-auteur Stefaan Van Laere en fotograaf Benn Deceunick. Meer over het werk van Benn Deceunick kan je zien op op zijn site.

Over tango zijn al veel naslagwerken geschreven. Dat beseften ook Pol Van Assche en Stefaan Van Laere. Daarom wilden ze een ander tangoboek maken. Een die de dans niet in de eerste plaats vanuit een wetenschappelijk of historisch perspectief benadert, maar een boek dat een blik gunt op de passie van tango. "Het boek is ontstaan vanuit een gemeenschappelijke ontroering van de auteurs en fotograaf", zei Pol Van Assche bij de voorstelling van het boek. Terwijl Van Laere vertelde over zijn kennismaking met tango via Mireille Mathieus vrolijke 'Der Pariser Tango' dat hij als tienjarige grijs draaide, koos Van Assche ervoor geen woorden vuil te maken en met Rita Hendriks een prachtige tango te dansen.

'Tango. Spiegel van mijn passie' is een fraai boek geworden. Daarin hebben de foto's van Benn Deceuninck een groot aandeel. In zo'n 100 foto's weet hij de passie, verleiding en elegantie van de in oorsprong Argentijnse en Uruguayaanse dans te vatten. Behalve een kort historisch overzicht van de organische groei van de tango in de lage landen en de zienswijze van Van Assche op het fenomeen. Zo krijgen de tien edities van de 'Noche de la Pasión' bijvoorbeeld heel wat aandacht. Daarnaast worden ook bekende en minder bekende tangoliefhebbers als componist Drik Brossé en journaliste Krista Bracke aan het woord gelaten over hun fascinatie voor de tango. En het boek wordt nog eens gelardeerd met poëzie van Stefaan van Laere.

VVG-De Gentenaar ma. 11/10/1999Type : Paperback
Uitgever : STICHTING KUNSTBOEK
Verschijningsdatum : 01/11/1999
Gewicht : 826 gr.
Aantal bladzijden : 128
Lengte : 31 cm.
Breedte : 24 cm.
Hoogte : 1 cm.
Druk : 1
ISBN : 9058560015
Streepjescode (EAN) : 9789058560018
Prijs: 24,67 euro

Bezoek de site van Stefaan Van Laere 
Bezoek de site van Benn Deceunick

Bestel Tango, Spiegel van mijn Passie bij Proxis
Botero

In juni 2003 was hij er: de eerste thriller van Stefaan Van Laere, hopelijk de eerste van een lange reeks. Botero windt er geen doekjes om: eens je het laagje vernis van het wezen mens hebt gekrabd, komen vaak erg onaangename verrassingen boven.

Een uitgave van het Davidsfonds dat op enkele jaren al een mooi thrillerfonds heeft opgebouwd. Trefwoorden: Gent, whisky, tango, en veel bekende en minder bekende gezichten die tot hun verbazing plotseling in een misdaadroman opduiken... Hoofdfiguur: een commissaris anders dan anders, twijfelend over zichzelf en zijn leven, met als houvast een vrouw die de broek draagt. En hij kookt, want daar bakt zij dan weer letterlijk niets van.

In Botero duiken mensen van vlees en bloed op. Hoofdfiguur commissaris George Bracke heeft begrip voor de daden van slachtoffer en dader, en probeert steeds het laagje vernis dat we allemaal meedragen af te krabben om tot de essentie door te dringen. En net als iedereen heeft ook hij intussen een beetje eelt op zijn ziel...


Type : Paperback
Uitgever : DAVIDSFONDS
Verschijningsdatum : 03/06/2003
Gewicht : 390 gr.
Aantal bladzijden : 231
Druk : 1
ISBN : 9063064748
Streepjescode (EAN) : 9789063064747
Prijs: 17,50 euro

Bezoek de site van Stefaan Van Laere 

Bestel Botero bij ProxisTango Mortale

Met Tango Mortale brengt het Davidsfonds de eerste tangothriller in Vlaanderen uit. Speciaal voor de liefhebbers en zij die graag met de meest passionele aller dansen wensen kennis te maken wordt aan het boek een gratis tango-cd gekoppeld. In samenwerking met platenfirma Culture Records en de labels Winter & Winter en World Connection koos Stefaan Van Laere deze passende kwaliteitsvolle tango's uit die aan Tango Mortale een extra dimensie geven. Ze vormen de soundtrack bij dit boek en bieden tevens de sleutel tot het geheim... Ook kunt u gratis kennismaken met Sandra Luna, tangowereldster in wording. Klik hier voor meer informatie over deze unieke cd.

 


Type : Paperback
Uitgever : DAVIDSFONDS LITERAIR
Verschijningsdatum : 22/03/2004
Gewicht : 440 gr.
Aantal bladzijden : 267
Druk : 1
ISBN : 9063064942
Streepjescode (EAN) : 9789063064945
Prijs: 17,50 euro

Bezoek de site van Stefaan Van Laere 

Bestel Tango Mortale bij ProxisDe geschiedenis van de tango

De tango is oorspronkelijk de muziek uit de Argentijnse achterbuurten. Daar vermengden zich aan het eind van de negentiende eeuw verpauperde Europese emigranten met de oorspronkelijke bevolking. Later werd de muziek in heel Argentinië salonfähig en veroverde vervolgens ook de Amerikaanse en Europese beau monde, tot ze huize Van Oranje in Wassenaar bereikte.

In hun inmiddels klassieke en veel geprezen boek De geschiedenis van de tango vertellen de naar Nederland uitgeweken Argentijnen Luis Labraña en Ana Sebastián het ware verhaal achter de nu zo populaire muziek. Ze rekenen af met vele misverstanden als zou de tango uit het bordeel stammen, en geven voor het eerst een groot aantal schitterende tangoteksten in vertaling en portretteren de voornaamste grootmeesters. Het geheel wordt op smaak gebracht door de nauwelijks verholen liefde van de beide auteurs voor de muziek. Het boek vormde bij verschijnen de opmaat voor de VPRO-documentaire De terugkeer, waarin Cherry Duijns samen met de schrijvers door Buenos Aires zwerft.


Auteur: Luis/Ana Labrana/Sebastian
O orspr. titel: Tango. Introducción a la historia del tango
Oorspr. taal: Spaans
Vertaler: Kor de Vries
ISBN: 9044502603
Aantal blz.: 208
Prijs: € 18,00
Bestel 'De geschiedenis van de Tango' bij Proxis

Ezine

Vul je e-mail adres in om de Polariteits ezine te ontvangen!